Fort de Roovere

Het fort (1628), met haar unieke loopgraafbrug, krijgt onder andere een spectaculaire aanvulling met de bouw van een theateruitkijktoren. Op dit moment is de bouw van de toren 'Pompejus' in volle gang. Straks kan je theater kijken in een historisch landschappelijke omgeving. Ook wordt het binnenterrein opnieuw ingericht. Zelf kijken naar de bouw van 'Pompejus', dat kan op zaterdag 20 mei 2017 de Dag van de Bouw.

 

 

 

Meer informatie over dit deelproject? Neem dan contact op met dhr. Tom van Eekelen van de Gemeente Bergen op Zoom via A.J.H.vanEekelen@bergenopzoom.nl

Actuele Ontwikkelingen

 

Op het statige Fort de Roovere is één van de eyecatchers de Mozesbrug van architecten Ad Kil en Ro Koster. Er komt nu een nieuw icoon naast. Ruim twee jaar na de lancering van het project is op vrijdag

11-11-2016 dan eindelijk de officiële aftrap gegeven voor de bouw van de toren Pompejus. De toren moet ongeveer 25 meter hoog worden. Het is de bedoeling Pompejus te gebruiken voor exposities en openluchtvoorstellingen.

 

Er zijn nog certificaten te koop voor de toren 'Pompejus'!

Meer interesse, kijk dan op facebook ‘Onze Toren’ of op ‘www.pompejus.nl’.

Het filmpje over de totstandkoming van de toren kunt u hiernaast bekijken.

 

De Schaft

In ‘De Schaft’ kunnen de bouwers hun lunch kunnen nuttigen, maar de schottenkeet heeft meer bestemmingen. Van deze plek is tevens een informatiepunt gemaakt, dat mensen voorlicht over de West Brabantse Waterlinie en de toren in het bijzonder. Daarnaast is er voor passanten en geïnteresseerden de mogelijkheid om een kopje koffie te nuttigen. 'De Schaft ' is open.