Recreatieve Poort Benedensas

Het Benedensas had vroeger de functie om water door te laten. Nu biedt het recreanten toegang tot de Waterlinie. Geniet van (water)activiteiten en terras bij het oude schipperscafé. Ontdek straks dit eiland vanaf de uitkijktoren, meer af aan de grote wachtsteiger en vergroot je kennis in de informatiebunker. Het eiland is ook het startpunt voor een wandeling door de Dintelse Gorzen.

Meer informatie over dit deelproject? Neem contact op met Jeroen Akkermans via info@benedensas.nl of per telefoon: 0167-503224.

Nieuws

Uitkijkpunt op de bunker 'Bunkertreppe'

 

Het uitkijkpunt op de bunker bij Benedensas is voltooid. De Groot Vroomshoop heeft de 'Bunkertreppe' in hun eigen werkplaats gemaakt. Woensdag 30 april 2016 is dit uitkijkpunt in één keer op de bunker geplaatst. Een hele onderneming die natuurlijk gefilmd is. De officiële opening vond donderdag 21 april 2016 plaats.

Meer foto's in de fotogalerij.

 

 

 

Donderdag 18 juni 2015 opende wethouder Petra Lepolder het informatiepunt in de bunker bij Benedensas. Daarin is voortaan informatie te vinden over het ontstaan van de Waterlinie, het gebied, de bunker, Benedensas, de Brabantse Wal en Waterpoort.

 

 

 

 

 

Foto:Hans Janse

Off-road rolstoel Dintelse Gorzen

In maart 2015 zijn voor de off-road rolstoelen al de eerste voorbereidingen getroffen. De Lionsclub uit Halderberge stak de handen uit de mouwen in het kader van NL Doet. Onder leiding van boswachter Eduard Reuvers van Natuurmonumenten pasten zij de bestaande wandelroute aan zodat de route straks ook geschikt is voor gebruikers van een off-roadrolstoel. Voordat de off-road rolstoelroute daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen, moet de brug over de Botkreek bij de entree van het gebied vernieuwd worden. Dit staat voor 2017 op de planning.

 

 

Foto: Hans Janse

Opening informatiebunker