Ontdekken

West Brabantse Waterlinie

Ontdekken

 

Hoe het allemaal begon:

Geschiedenis van de West Brabantse Waterlinie

 

Het uit de vergetelheid halen en grondig renoveren van een van de oudste waterlinies van Nederland is op een oor na gevild. De afgelopen jaren gebeurde er iets groots met het voormalige verdedigingswerk tussen Bergen op Zoom en Steenbergen. De voormalige forten ontworstelden zich aan de woekerende natuur, grachten werden uitgediept en opnieuw onder water gezet. De waterlinie uit 1628 werd opnieuw tot leven gewekt.

Zuiderwaterlinie

 

De Zuiderwaterlinie is het Brabantse gedeelte van het Zuiderfrontier. De beroemde vestingbouwer Menno van Coehoorn ontwierp het concept van het Zuiderfrontier in 1697. Een verdedigingswerk mét en tegen het water. Uniek in de wereld!

Doen & Beleven

 

Land en water, heden en verleden ontmoeten elkaar op de West Brabantse Waterlinie. Een prachtig gebied, rijk aan historie en mooie natuurgebieden om heerlijk in te fietsen, wandelen, varen of lekker buiten actief te zijn.

Voor iedereen is er wel iets. VVV Brabantse Wal kan je hierbij helpen. Natuurlijk kan je ook meteen de WBWL-explorer app thuis downloaden en vanuit je luie stoel al bekijken wat de West Brabantse Waterlinie jou te bieden heeft.

september 2017

maart 2018