Inundatiegebieden

Water als vriend.....

 

De Blauwe Sluis wordt een nieuw vertrekpunt voor je bezoek aan het voormalig inundatiegebied. Er komen nieuwe informatieborden, wandelpaden, kano- en vissteigers en een uitkijkpunt. Ontdek het gebied te voet, per fiets of per boot. Voor een langer verblijf kan je overnachten in het Logement 'De Blauwe Sluis'.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over dit deelproject? Neem contact op met Paul van de Sande via p.vandesande@gemeente-steenbergen.nl of telefonisch via 14 0167.

 

 

Steeds meer bijzondere objecten

 

In 2016 is de aandacht vooral uit gegaan naar het sluiseilandje Blauwe Sluis aan de Kruislandsedijk. Het ontwerp van bijzondere objecten en de inrichting van het eiland is afgerond. Ad Kil van Ro&Ad Architecten en Imke Mulders van Buro Kreek enzo zijn samen bezig geweest om te komen tot een inrichtingsplan voor het sluiseiland. Inmiddels is alles gerealiseerd en heeft de Blauwe Sluis de langste picknicktafel van Nederland.

Ook is inmiddels de vogelkijkhut bij de Roode Weel geplaatst. Ro&Ad Architecten hadden de opdracht gekregen om een object te ontwerpen voor dit mooie plekje in het inundatiegebied. Ad Kil heeft daarvoor ook de doorzichtigheid van het water onderzocht. Eventuele transparantie van het water zou de mogelijkheid bieden om de passant door middel van een raamconstructie een blik te bieden op het onderwaterleven in het meertje. Helaas bleek de doorzichtigheid niet groot genoeg voor een dergelijk object en is er gekozen om het vooral een plek te laten worden waar je de (water)vogels goed kan bekijken zonder deze te storen.

 

 

Inundatiegebieden

Cruijslandse Kreken en het Laag

2017

2013