Benedensas

Recreatieve Poort

Benedensas

Het mooiste plekje van West Brabant

Toegankelijker dan ooit

 

Het Benedensas had vroeger de functie om water door te laten. Nu biedt het recreanten toegang tot de Waterlinie. Geniet van (water)activiteiten en terras bij het oude schipperscafé. Ontdek dit eiland vanaf de uitkijktoren, meer af aan de grote uitkijksteiger (juli 2018) en vergroot je kennis in de informatiebunker. Het eiland is ook het startpunt voor een wandeling door de Dintelse Gorzen.

 

 

 

 

Meer informatie over dit deelproject? Neem contact op met Jeroen Akkermans via info@benedensas.nl of per telefoon: 0167-503224.

 

In ontwikkeling

 

 

Off-road rolstoelen Dintelse Gorzen

In maart 2015 zijn voor de off-road rolstoelen al de eerste voorbereidingen getroffen. De Lionsclub uit Halderberge stak de handen uit de mouwen in het kader van NL Doet. Onder leiding van boswachter Eduard Reuvers van Natuurmonumenten pasten zij de bestaande wandelroute aan zodat de route straks ook geschikt is voor gebruikers van een off-roadrolstoel. Voordat de off-road rolstoelroute daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen, moet de brug over de Botkreek bij de entree van het gebied vernieuwd worden. Dit gebeurt op dit moment. Vanaf 26 maart 2018 kaner weer volop gewandeld worden in de Dintelse Gorzen. In april kunnen ook avontuurlijke mindervaliden met een off-road rolstoel dit woeste natuurgebied verkennen.

 

Uitkijkpunt op de bunker 'Bunkertreppe'

 

Het uitkijkpunt op de bunker bij Benedensas is voltooid. De Groot Vroomshoop heeft de 'Bunkertreppe' in hun eigen werkplaats gemaakt. Woensdag 30 april 2016 is dit uitkijkpunt in één keer op de bunker geplaatst. Een hele onderneming die natuurlijk gefilmd is. De officiële opening vond donderdag 21 april 2016 plaats.

 

Informatiebunker

Donderdag 18 juni 2015 opende wethouder Petra Lepolder het informatiepunt in de bunker bij Benedensas. Hierin is informatie te vinden over het ontstaan van de Waterlinie, het gebied, de bunker, Benedensas, de Brabantse Wal en Waterpoort.

2013

maart 2018

september 2017

april 2016